Tapló Terepjáró

Miről szól? Mittomén. Jövök, megyek találkozom érdekes dolgokkal és elgondolkodom. Na, nem túl mélyen, csak épphogy. Meg persze a szokásos: a bennem feszülő mély sértődöttség világgá ordítása. Mi az, hogy nem én vagyok a király? He? He? Heeee? Helyesírási hibák azok lesznek. Mert nyelvészdoktor továbbra sem vagyok. Ja, és az autókhoz sem értek. ;)

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Archívum

HTML

Kontra-rekontra

2010.06.02. 13:35 | Tapló Terepjáró | Szólj hozzá!

Döbbenten érzékeltem, hogy a többség a terepjárót azonosítja a sokakat irritáló ú.n. SUV-al. Ez a hasonlóság csak annyiban áll, hogy mindkettő nagy és sokat eszik. Igaz ugyan, hogy egy öltönyös úriember is alkalmas az erdei sétára, enyhébb terepviszonyok sem viselik meg, de a sziklamászáshoz vagy sáros kaptatóhoz nem a leginkább ideális viselet a bőrtalpú cipellő, a gyapjúöltöny és a cipelhető nóóótbúúúk. Megértem még kevésbé tájékozott embertársaimat: nincs könnyű dolguk. A gyártók is igyekeznek összemosni a két kategóriát, így eljutottunk odáig, ha valaki új terepjárót szeretne venni, nem túl sok fajtából válogathat. Az évek során elég sokról lemosták a kapcsolható összkerékhajtást, a felezőt, a merevtengelyt, az alvázat, és a használható hasmagasságot, terepszöget. Ráadásul külsőre is elsuvosodtak rendesen. Cuki fényezett műanyag „ütközők”, sarkokra kitett hatalmas fényszórók, kidomborított kerékívek, legömbölyített áramvonalasság, uralkodó számítógép. Abbbszolúúte hülyebiztos kivitel – aszfalton használva. Ha valaki ki van éhezve, bizony furcsa dolgokon tud megakadni a szeme. Legutóbb a kútfúrók Unimogjára néztem nagyon furcsán, pedig az a nagy, rozsdás, agyagban úszó dög eddig nem szerepelt a listán. Még eljutunk odáig, hogy visszateszem a seggem a traktorra, csak történjen már végre valami.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://taploterep.blog.hu/api/trackback/id/tr922050663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása